Het ras

Lakeland Terriër

De Lakeland Terriër is een slimme werkhond met een dikke, ruwharige vacht die zwart en taankleurig, blauw en taankleurig, rood, tarwekleurig, roodschimmel, leverkleurig, blauw of zwart kan zijn. Het is een compact ras met een schofthoogte van maximaal 37cm. Volwassen reuen wegen 8kg en teven 7kg.

Algemene informatie

Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring

Heeft soms eem uitgebreide training nodig

Gaat graag actief wandelen

Kan soms eigenwijs zijn

Gaat graag een uur per dag wandelen

Kleine hond

Minimaal kwijlen

Moet om de dag verzorgd worden

Blaffende en spraakzame hond

Lakeland Terriër

Waakhond. Blaft en waarschuwt

Persoonlijkheid

Vanwege zijn achtergrond als werkhond is de Lakeland Terriër snel en onbevreesd wanneer dat nodig is. Thuis, als huisdier, is hij een vriendelijke, liefdevolle en aanhankelijke hond die grappig en ondeugend kan zijn. Sommige Lakeland Terriërs kunnen niet goed overweg met andere honden. Vroege socialisatie is daarom essentieel.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

Zoals zijn naam al aangeeft, komt deze terriër uit het Engelse Lake District, waar hij door boeren werd gefokt om op vossen te jagen en zo hun lammeren te beschermen. Hij was oorspronkelijk een variant op de Fell Terriër, maar staat sinds 1912 bekend als de Lakeland Terriër. In zijn DNA zitten verschillende rassen, waaronder de oude Black-and-Tan-terriër, de Bedlington Terriër en de Border Terriër.